Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är ni som kan stoppa marodörerna

Jag ringde polishuset i Gävle och bad någon där läsa insändaren ”Kan ingen stoppa den här bilen?” i GD den 23/10 Att också läsa kommentarerna. Och att agera.

Annons

Kära polisen, nu vänder jag mig direkt till er. Det är ni som har spikmattor, stoppskyltar, poliser ute på stan, arbetstider som passar att ta tag i såna här uppdrag, nämligen att stoppa marodörer.

Ni har uppdraget att hjälpa och skydda kommuninvånare. När ni nu läser om denne Lennart, som fattat pennan och modigt och klarsynt skrivit sin insändare, inser ni då att han är talesman för kanske hundratals människor som plågas i Gävle centrum genom att få sin nattsömn förstörd?

När ni läser vidare i kommentarerna, kan ni då se ett mönster? Hur de unga killarna bevakar och hoppas kunna reta upp nån vuxen för att sen tvåla till den vuxne, i det här fallet Lennart, med sina oförskämda kommentarer. Jag anser att åtminstone ”StigHelmer” är skyldig Lennart en ursäkt för sitt hånfulla inlägg.

Ska det inte vara en impuls för er, poliser, att ”Nej, nu, det här måste vi göra något åt, snabbt”?

Det är inte svårt. Ta registreringsnummer och sen kontakt med ägaren. Jo, jag vet att bilen kan vara utlånad och ingen tar på sig det som skett. Men en kontakt i samtalsform och helst öga mot öga med polisen kan ha en lugnande effekt på stimmigt folk.

Gör vad ni kan, hjälp människorna som mår dåligt av störningar som de här. Jag vet att ni kan.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons