Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är skillnad mellan invandrare och invandrare

Annons

Människor som hoppas på ett nytt liv i Sverige eller i något annat land där det inte råder konflikter eller krig, människor som har sålt alla sina ägodelar för att komma hit i hopp om en dräglig tillvaro råkar ibland illa ut här.

Jag blev väldigt nyfiken när jag såg ett televisionsinslag om den tyska damen som har polisutbildning hemifrån och som inte får utöva sitt yrke av lagliga och språkliga skäl. Det är mycket vanligt.

Jag som har universitetsutbildning i bagaget hade inte samma möjlighet som hon har att säga nej till ett jobb som erbjöds och det kunde vara städ, diskjobb eller hemtjänst av det enkla skälet att jag inte hade något land att återvända till om det inte passade mig.

Men den tyska kvinnan kunde säga rak på sak att hon skulle åka hem om hon inte får arbeta som polis i Sverige.

Det är alltså skillnad mellan invandrare och invandrare. Tänk på hur många högutbildade invandrare som tvingas att ta emot sämre jobb på grund av att de saknar ett demokratiskt land att återvända till.

Jag tycker att de högutbildade invandrarna borde användas som en resurs och vara en länk mellan det svenska samhället och sina egna och ingen är över lagen.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons