Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är svårt att få regionpolitikernas snack att gå ihop

Annons

Det är svårt att få regionpolitikernas och chefernas snack att gå ihop. Det var bara veckor sedan vi hade oacceptabla väntetider till vården och behövde pengar för att korta köerna. Nu hävdar Roger O Nilsson att Gävleborgs län har för många vårdcentraler (42 planerade av politikerna själva).

De här vårdcentralerna har nu gått sju år i rad med underskott/förlust utan att en enda politiker har besvärat sig att göra något radikalt åt saken under alla åren. Nu upptäcker politikerna att det inte finns underlag för alla vårdcentraler samtidigt som det i allmänt konstateras att äldre människor/åldringar nästan invaderar vården.

Politikernas dröm är att vi nu ska utbilda sjuksköterskor och läkare så vi har många nog till 2020. Har man börjat med en ny snabbutbildning av sjuksköterskor/läkare.

Jag tror faktiskt att det tar längre tid att bli en bra sjuksköterska eller läkare än politikernas dröm påtalar. Först får man väl försöka skrapa ihop dem som vill utbilda sig till ett så här utsatt yrke. Förra gången blev det anställningsstop mitt i studierna. Det höll i sig i tio år. Vi får se hur det går denna gång.

Anja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons