Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är väl bara att räkna

Annons

Jag undrar hur kommunen tänker. Jag har läst lite om dagisplatser och de köer som Gävle kommun har dragit på sig. Det är ju klumpigt att stänga förskolor när man lätt kan planera hur många platser som krävs.

Det är bara att räkna antalet födda barn föregående år mot analet femåringar som slutar. Man kan ta hänsyn till statistik om ut- samt inflyttning tidigare år och titta på arbetsmarknadens tillväxt då det till stor del styr hur människor bor. Då skulle man ju inte behöva öppna akutdagis.

Man har skrivit i tidningen tidigare om barn som skulle ha haft plats på förskola senast i mars men inte blivit erbjuden plats ännu.

Själv har jag slutat arbeta på mitt tidigare ordinarie arbete i Uppsala då vi hade önskat plats från den 3/1 i år.

Jag har försökt att ringa och tala med placeringshandläggare, då jag först fick svar om att de skulle återkomma i mitten på februari. Ingen hörde av sig till oss.

Jag kunde inte längre gå hemma och vara ledig på grund av att vi inte fått någon barnomsorg så jag blev uppsagd. Jag kan inte vabba, eller få ut ersättning på annat sätt än a-kassa. Vi planerar nu att JO-anmäla kommunen.

Vi har sagt till kommunen och handläggare att vi tar en plats var som helst. Det vill säga, jag åker gärna till Hedesunda eller annan ort, för att mitt barn ska få förskoleplats, men det finns fortfarande inte någon plats till just vårt barn.

Vi vet att barn i samma ålder som önskat plats senare än vi har blivit erbjuden plats.

I dag har jag en förlorad nettoinkomst på cirka 74 000 kronor, lågt räknat då det i min bransch är högsäsong. Vem tänker ersätta det? Kommunen?

Skandal säger jag, men ingen kan göra något.

JM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons