Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är viktigt med en bra frukost

Annons

Vi äter frukost tillsammans. Barnbarnet Ronja, 7 år och farfar på sommarlov. Hon är duktig på det mesta. Vetgirig och nyfiken. Funderande. Granskande. Lägger ihop ett och ett. Ser samband och sammanhang. På ett trevligt sätt.

Jag berättar hur viktigt och nyttigt det är med en bra frukost. Det ger energi och kraft nästan hela dagen. Det ger ork för både fotboll, fiske, skattjakt och mycket annat. Alla blir starka av en bra frukost.

Vi blandar ihop en smoothie med sockerfri fil, fyra olika sorters färska frukter, ett par djupfrysta frukter, havregryn och ett stänk av flytande honung. Hela alfabetet av vitaminer. Därtill en tomat och en handfull gröna ärtor direkt från de nyplockade ärtskidorna.

På kvällen Cirkus Scott i Gävle. En verklig verklighet i levande livet. Inget dataspel. Till och med dofter av sågspån, elefanter och annat. Upplevelsen blir påtaglig.

Stort tält. Fullsatt. God stämning. Möjlighet att både före och efter föreställningen testa lindans, jonglering och annat i cirkusparken som också den ryms inne i tältet.

Allt professionellt organiserat för att skapa en totalkänsla trots ösregn och åska utanför.

Från tälttaket hänger en artist i ett rep. Hon snurrar runt, vänder ut och in på både ben och armar, hasar ner längs repet så att det ser ut som om hon skall störta i golvet. Upp igen.

Vilken styrka. Vilken teknik. Imponerande.

Då vänder sig Ronja om och frågar:

”Vad åt hon till frukost tror du?”

Farfar Jan Lövqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons