Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det beror på skarvarna

Nu när jag är konvalescent sedan några veckor så har jag haft tid att följa riksdagsdebatterna i TV2. Häromdagen var det en miljöpartist från Gävleborg som framförde miljöproblem i andra länder. Då undrar jag varför hon inte angriper ett stort miljöproblem i sin egen kommun.

Annons

Jag tycker att så länge inte Miljöpartiet klarar av lokala miljöproblem så kanske de inte ska peka på andra länders miljöproblem. Carl Bildt satt och flinade under MP:s anförande.

Under samma vecka talade man om att gädda och abborre har minskat och det är ganska naturligt när skarven har ökat lavinartat. Så länge det finns gott om mat i Gävlebukten så blir skarven kvar. Ingen av sportfiskarna eller fiskerikonsulenten sa ett ord om skarven i tv.

Vad är det för tabu med denna fågel som är importerad av holländare från Kina? Utrota denna fågel från våra kuster och insjöar så kanske vi yrkesfiskare kan befrias från misstanken att det är vi som utrotar gädda och abborre.

Jag är mycket för att alla fiskarter måste få leka och fortplanta sig och jag tycker att alla vi som fiskar måste anpassa oss till det. Men om det inte blir allmän jakt på skarven året runt är det bortkastad tid med att ordna lekområden för abborre och gädda för då får skarven bara mer mat.

Jag tycker att alla miljöpartister ska åka ut till Båkharen med flera öar och titta. Och om ni har problem med båt så ställer undertecknad gärna upp med transport.

Kjell-Ove Björk

professionell självmatande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons