Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bevisar att hon inte har någon erfarenhet av barn med ADHD

Annons

Vem är Maj-Britt Grundvall Hellström? Vad har hon för utbildning och erfarenhet av ADHD? Företagskonsult har Maj-Britt tidigare undertecknat insändare/debattartiklar med. Vem är hon att kunna avgöra vad som är bäst för ett barn med ADHD?

Enligt debattartikeln i GD den 10/8 anser hon att medicinering mot ADHD är en myt, har aldrig och kommer aldrig att hjälpa och att psykiatrin ligger bakom 75 procent av förtidspensioneringen av unga.

Vilka belägg har du för det Maj-Britt? Utan behandling från psykiatrin, tror du verkligen att dessa ungdomar skulle mått bättre? En hel brasklapp skickar du iväg genom att påstå att barnen får psykiatrins starkaste droger och visst, viss medicineringen till ADHD barn innehåller amfetamin i LÅGA doser som för många har förändrat livet.

Vem är Fred Baughman som enligt Maj-Britt avslöjar bedrägerierna bakom ADHD?

I Wikipedia kan vi bland annat läsa: Fred Baughman är mest känd som en frispråkig kritiker av psykiatrin, som påstår att attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) är ”ett bedrägeri som utförs av den psykiatriska och läkemedelsindustrin för familjer angelägna om att förstå sina barns beteende”.

Baughman har också varit medicinsk rådgivare för Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR), en stödgrupp grundades 1969 av Scientologi-kyrkan.

Enligt mig är han inte en trovärdig källa. Visst finns det bedrägerier inom alla branscher, men det enda Maj-Britt skapar är ytterligare dåligt samvete hos redan tyngda föräldrar.

Maj-Britts slutkläm ”sorg, besvikelser och tillfälliga humörssvackor hör till människans villkor och ska inte betraktas som en psykisk sjukdom” bevisar för mig att hon överhuvudtaget inte har någon erfarenhet av barn med ADHD eller utbildning i detta.

Annette, plastmamma och sjuksköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons