Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev ett dyrt besök

Annons

En dag för några veckor sedan bröt jag mitt högra ben.

Jag uppsökte då akuten och fick träffa en sjuksköterska. Hon kunde konstatera att benet måste röntgas men att en läkare måste skriva en remiss.

Hon rådde mig att uppsöka primärvårdsakuten för detta. När jag hade fått remissen skulle jag enligt henne gå in vid ingång 19 (samma som BB.)

När jag kom till Södertull fick jag med hjälp av räcket sega mig upp med mitt brutna ben på en hög ståltrapp. Efter att ha fått remissen tog vi oss till ingång 19 vid sjukhuset. Där fanns ingenstans att ställa bilen när min man skulle hjälpa mig in till röntgen.

Alternativen var mitt för ingången till BB eller på en av tre tomma handikapparkeringar. Vi valde handikapparkeringen. När min man kom tillbaka för att flytta bilen till den stora parkeringen efter cirka åtta minuter hade vi en böteslapp på 700 kronor.

Jag vill bara poängtera för er landstingspolitiker att något måste göras åt organisationen vid akuten.

Karin

Svar direkt: Jag beklagar din upplevelse i samband med att du bröt benet och i samband med ditt besök hos oss. Din insändare berör olika delar av landstingets verksamheter. Utifrån min roll som ytterst ansvarig för akutens verksamhet vill jag svara på din insändare för att förtydliga våra rutiner när det gäller remisser till röntgen.

Ibland när vi på akuten ser att väntetiden för att få en remiss till röntgen kan bli lång hos oss ringer vi och kollar hur det ser ut hos primärvården. Om besöket kommer att gå snabbare där erbjuds patienten det alternativet istället, men kan alltid välja alternativet att stanna kvar hos oss. Våra medarbetare ska informera om att när man väljer primärvården får man sedan åka tillbaka till sjukhuset för att besöka röntgen. Jag hoppas att du fått korrekt information så att du själv kunde välja alternativ.

Med vänlig hälsning

Hanna Höghielm

verksamhetschef akuten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons