Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ännu värre med fler vapen

Annons

Det är tydligt att allt fler människor oroar sig över omständigheterna kring byggandet av en vapenfabrik i Saudiarabien.

Folk blir i ökande omfattning övertygade om att vår regering bör driva en transparent politik, men det finns en tendens att välja den lättaste vägen. Med andra ord undanröja alla bevis rörande affären.

De lagar som gäller för vapenexport måste reformeras, annars kommer svenska vapen att kunna hamna i alla diktaturers händer.

Det politiska livet i Saudiarabien är mycket olikt livet i väst. Det finns mycket som tyder på att ett storskaligt krig är på gång i hela Mellanöstern. Iran försöker att skaffa sig kärnvapen och nu vill Saudiarabien visa sina muskler med olika vapenfabriker. Israel som är en stormakt i regionen och har alla möjliga vapen, inklusive kärnvapen vill inte förlora sin överlägsenhet.

Varje vapen som tillförs till regionen gör läget där än mer instabilt. Man tror att många krafter i dagens industriella värld bara tänker på vinster och struntar i människovärdet så grovt när man vill sälja en hel fabrik till diktaturer.

Det är oroligt där nere och det blir ännu värre med fler vapen.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons