Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det borde inte få hända!

Annons

Vad beklagligt att läsa hur din son har blivit behandlad. Har jag uppfattat det rätt när du skriver, ”han har spelat i samma lag sedan han var fyra år, nu är han åtta och är petad från det laget...?

Är det så det ligger till så är det en stor skandal, och något som inte borde få hända!

Mitt förslag är att du läser vad som står i föreningens policy och ser hur detta agerande stämmer överens med vad din som blvit utsatt för. Det är nämligen så här, ingen ledare bör eller får agera utanför föreningens uppsatta ramar och policys. Gör inte ledaren det så är det upp till föreningen (styrelse och medlemmar) att rätta till det felaktiga beteendet eller byta ut ledaren!

I den förening jag är verksam finns det mycket tydliga ramar och policys som det är upp till oss ledare att förhålla sig till. Här är några exempel på det.

Det dröjer ända upp till U 14 (13 år) innan en tränare har rätt att i ett slutskede av matchen toppa sitt lag. I yngre åldrar skall alla spela lika. Krav på träningsnärvaro gäller för spel från U13. Nybörjare från åldrar kring cirka tio år och som kommer utifrån kan bli hänvisade att börja med de yngre för att komma ikapp med grunderna.

Slutligen hoppas jag att ni kan få stöd i er förening så din son kan känna att han vill fortsätta med att spela hockey!

Ungdomsledare i Valbo HC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons