Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det enda de får är en otrygg vardag

”Anställning med lönebidrag förutsätter att arbetsgivare har tecknat försäkringar för den som anställts med lönebidrag.”

Annons

Detta är det enda krav som som ställs på arbetsgivare för att kunna utnyttja lönebidraget. Människor som beviljas lönebidrag har i regel en nedsatt arbetsförmåga eller har haft och ska nu åter in i arbetslivet. Och det enda kravet är att personen blir försäkrad?

Någonstans har det gått väldigt fel när det inte lagstiftats om kollektivavtal. I praktiken innebär det att människor som som tidigare varit oförmögna att arbeta på ett eller annat sätt, nu får en sysselsättning utan några som helst skydd, förutom då försäkringar. Inget anställningsskydd, ingen minimilön, inget rättsskydd.

Det enda de får är en otrygg vardag där arbetsgivaren till max utnyttjar den anställdes förmåga till arbete, en vardag där hot om uppsägning och utebliven lön hör till norm i stället för undantag, en vardag där människor som du och jag utnyttjas efter slit och släng-principen.

Det finns åtskilliga exempel på företag som utnyttjar lönebidrag, anställda och arbetsförmedlingen. Men än i dag finns inte ett exempel där ett av dessa företag blivit straffade på annat sätt än att de mist lönebidraget. De kan sedan ostört fortsätta med sin verksamhet och söka nya lönebidrag och utnyttja ännu fler utsatta människor. Allt detta på grund av att en person i sysselsättning är mer värd än en persons välmående.

Det äcklar mig att regeringen känner till problemen men vägrar att ändra lagstiftningen. Att kräva kollektivavtal är så enkelt, och det skulle göra enorm skillnad för dem som utsätts.

Gunnar B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons