Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns fler orsaker

Jag har svårt att tänka mig att avstängningen i centrum har drabbat handlarna på Söder så hårt som de vill hävda.

Annons

Det kan vara en av orsakerna, men höga hyror, ett snävt varuutbud och försämrat bemötande kan också spela roll för inkomsterna. Flera affärer som har slagit igen har nämnt hyran som den stora orsaken, inte brist på kunder.

Damkläder, kosmetik, frisersalonger, kaféer och restauranger finns i flerdubbel upplaga på Söder. Men var finns bokhandel, möbler, radio och tv, apotek och barnkläder? Det vore bra om utbudet av varor breddades vilket kan bli naturligt då affärslokalerna blir lediga. Tråkigt att Färgmäster, som är ensam i sin bransch, försvinner.

Men det är inte bara varor och tjänster som spelar roll då du har en rörelse. Det gör även ditt bemötande av kunderna som kommer in och vill handla eller äta.

Jag skulle vilja se att handlarna på Söder samverkar mer till exempel som i tidigare Söders köpmän. Då kan gamla och unga handlare utbyta erfarenheter och ni kan ta upp gemensamma problem och förhoppningsvis hitta lösningar på dem. Då skulle även vi konsumenter veta att det finns en sammanslutning dit vi kan framföra frågor om Söders handel av allmän karaktär.

Catarina Meurling

med drygt 50 års erfarenhet

av handlarna på Söder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons