Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns fördelar med att barnen kan leka

Vi beklagar de svårigheter och problem du och din dotter upplever i mötet med simskolan. Vi har en självklar utgångspunkt att i alla grupper, se alla barn och ge dem bästa möjliga undervisning.

Annons

Vi vill dock peka på att det finns en pedagogisk idé bakom att arbeta med barnen i grupp och ofta så fungerar grupperna bra. Det finns fördelar med att barnen tillsammans kan leka i vattnet. All vistelse i vattnet är en lek för barnen och lek är utvecklande.

Det är inte enbart vattenvanan som utvecklas genom lek utan även simfärdigheten. Bröstsim som är det huvudsakliga simsätt som vi lär ut till barnen gynnas av lek. Bröstsim är ett komplicerat simsätt som kräver god koordination och detta utvecklas också via lek. De lekar och olika övningar som utförs inom simskolan är alla medvetet valda för att utveckla barnens både vattenvana såväl som simfärdigheter.

Trots höga ambitioner lyckas vi inte alltid fullt ut och vi tar tacksamt emot synpunkter och åsikter för att förbättra och utveckla vår verksamhet. Ni är välkomna att höra av er till oss så vi får ta del av era upplevelser, synpunkter och idéer.

Hälsningar,

Lotta Hägglund, Gävle Simsällskap

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons