Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns inga gatubarn här

Annons

Handen på hjärtat, har du sett gatubarn i Gävle?

Har du någonsin sett något hyreshus som socialtjänsten står som ägare till, och som man dessutom har en lagligt sett unik rätt att avhysa folk/barn ifrån? Att avhysa familjer från deras bostäder är en mycket långdragen affär med många chanser för ”hyresskolkare” att reglera skulder till bostadsbolaget – och de som blir avhysta på grund av störning får också flera chanser att betala för att återvinna hyresrätten.

Hur står det till med ”åsiktsbajsarnas” samhällsorientering och kunskap om hur saker och ting fungerar i verkligheten?

Kan en initierad politiker mena att det ska vara fritt fram för hugade barnfamiljer att sluta betala hyra med agumentet ”inga barn på gatan på grund av hyresskulder” Nytänkande? Ska det betyda gratis boende för dem som väljer att prioritera annat än hyresavgifter i sin budget?

Jag vill gärna bli först med nytänkande och föreslår att politiker och andra med mer än existensminimum i inkomst per månad börjar betala hyra för dem som väljer att lägga pengar på annat. Man kan fördela avgiften utifrån inkomstnivå, eller varför inte höja skatten till 70 procentför dem som är högavlönade så kan boatadsbolagen få 30 procent för att täcka förlust av hyresintäkter från dem som tycker att boendet ska vara gratis.

De som stör sina grannar, vad ska nytänkandet vara för dem tro? Kanske egna villor med boendekostnaden garanterad av socialen? Kan dessa förslag vara bra för nytänkandet?

Till politiker och andra som bryr sig – ta reda på hur det ser ut i verkligheten, tänk igenom dina sanningar och peka inte finger innan du vet vad du talar om.

Barn som bor på gatorna finns inte i Gävle. Socialtjänsten vräker ingen.

Ingen privatperson är befriad från eget ansvar.

Gratis boende existerar inte någonstans men förekommer för att barn inte skall bli utan tak överhuvudet, det vill säga ett hem att gå till även om hyresskulderna är gigantiska.

Nytänk/toktänk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons