Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går inte att ta Gävle kommun på allvar

Allt detta prat om nedskräpning. Det är jättebra att folk börjar ta tag i problemet.

Annons

Jag har funderat över detta och läst allt som skrivit. Visst, jag kan acceptera böter för nedskräpning men då ska det ju finnas papperskorgar tillgängliga!

I princip alla ”rena” länder som dragits upp har haft papperskorgar utsatta var tionde meter, och i varje papperskorg finns det ett extra fack för fimpar. När jag var i Berlin blev jag förvånad över hur rent det var, det var i princip omöjligt att skräpa ner eftersom det fanns så många sopkorgar överallt.

Här i Gävle är det underskott på papperskorgar, och de som finns är oftast fulla och har äckliga lock som ingen vill ta i. Det finns inte ett askfat så långt ögat når.

Varför gör ni det olagligt att skräpa ner och röka på arbetsplatser när ni inte ens överväger att göra något åt själva problemet? Skräpet är inte problemet, konsumtion är inte problemet, det är bristen på sopkorgar som är problemet!

Om ni ska ge böter för varje kladdigt glasspapper folk inte vill ha i sin ficka, om ni ska ge böter för varje stinkande fimp folk inte vill ha i sin ficka så måste ni göra det möjligt slänga det! Gävle kommun verkar bara tänka på ett enda sätt: ”Om folk åker för mycket bil så tar vi bort parkeringsrutor och fina vägar så folk inte kan köra.” Varför inte göra kollektivtrafiken bättre i stället?

”Om folk kastar fimpar överallt så vi förbjuder rökning.” Varför inte sätta upp askkoppar? För askkoppar uppmuntrar inte till rökning! Jag lovar!

”Folk slänger skräp, vi ger dem böter!” I stället för att sätta upp fler fräscha sopkorgar.

Det går ju bara inte att ta Gävle kommuns problemlösningar på allvar längre.

J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons