Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar bara om att tjäna så mycket som möjligt

Annons

En stilla undran över bensinpriserna:. Varför är det så att så fort ”världsmarknadspriserna” stiger lite grann så måste våra oljebolag snabbare än man hinner säga ”dollar” höja sina priser?

Jag förstår ju att om det blir dyrare inköp så måste man höja försäljningspriset. Men de har väl köpt in bensin till ett billigare pris (det som ligger lagrat i depåer) och denna bensin borde ju rimligen säljas ut först – eller? Varför höjer man då priset direkt?

Detta handlar enbart om att tjäna så stora pengar som möjligt och att krama ur varenda krona av oss bilägare! Sedan sitter man och säger ”Vi har inga som helst vinstmarginaler, vi tjänar i princip ingenting på bensinen”.

Titta bara på BP när det stora oljeutsläppet skedde, då blev man tvungen att betala ut otroliga 100 miljarder i skadestånd. Dessa pengar fanns följdaktligen i BP:s ”lilla” sparbössa...

Det skulle vara bra att få ett svar från någon ansvarig på något av de större bolagen varför man agerar på detta vis. Men troligen så har väl ingen från bolagen tid att släppa sedelbuntarna och ta sig tid att svara...

Fy f-n för giriga bolag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons