Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar inte om att ”stilla min oro”

/

Replik till Anci Rehn och Amalia Lindeborg den 15/6

Annons

Min insändare skrevs för över en månad sen och sedan dess har vi föräldrar fått igenom att bussen ska vara frivillig. Jag är tacksam över det beslutet, Anci och att vår röst äntligen har blivit hörd.

Jag vet att de som haft sina barn på I Ur och Skur till stor del är nöjda, därför tycker jag det är oförståeligt att man tar bort en väl fungerande verksamhet på grund av en parkeringsfråga. Jag har valt Reggio Emilia-pedagogik till min son, något som passar vår familj och det vi vill ha ut av förskoleverksamheten.

Alla ser olika fördelar med olika typer av pedagogik och verksamhet och som föräldrar väljer vi det som vi anser passar vårt barn bäst. Anser man att alla andra barn går till samma gamla lekpark år ut och år in så kanske man är den personen som borde lyfta blicken och se vad de faktiskt gör.

Personligen anser jag att pedagogerna på Sofiedalsgården gör ett fantastiskt arbete med barnen och jag är nöjd precis som det har varit. 119 förskolor och familjedaghem i Gävle kommun har inte förskolebuss och jag tror att de barnen får tillräcklig stimulans och utveckling ändå. Hoppas att din dotter kommer att klara sig bra i skolan, trots att den inte är på hjul.

Jag anser att alla måste få ha rätt till sin åsikt vad gäller den pedagogiska verksamhet där vi lämnar det finaste vi har – våra barn. Det här handlar inte om att jag kan åka med bussen och ”stilla min oro” utan om beslut som fattas över våra huvuden. Bussen är en del i det här men det finns även en oro för hur verksamheten i stort kommer att påverkas i och med större barngrupper.

Jag är stolt över mina värderingar och jag som förälder är lyhörd mot mina barn men sedan är det såklart jag som fattar stora beslut för dem, då jag anser att en treåring inte kan ha samma insikt i saker som jag kan.

Vi som familj är ofta på ställen som Hemlingby och Högbo så mina barn får uppleva de äventyren också, fast med sina föräldrar. Så du behöver verkligen inte tycka synd om dem men tack för din omtanke.

Lisa Ahlenius

utbildad pedagog och förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons