Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är den bästa arenalösningen

Gävleborna har under några veckor före jul kunnat se hur det kommer att se ut när och om GIF Fotboll får bygga en ny arena på parkeringen vid Läkerol Arena.

Annons

Och detta till en kostnad av 120 miljoner för att, som klubbdirektören sa på det beramade mötet på Läkerolen i början av september förra året, ”följa utvecklingen”.

I god tid före detta möte skickade jag in ett eget förslag till GIF:s fotbollsstyrelse. Det har de ännu, fyra och en halv månad senare, inte svarat på. Inte ens ett telefonsamtal till mig.

Jag skickade samtidigt in förslaget till Kultur och Fritid, Gävle kommun som sedermera reagerade, om än inte med någon större entusiasm. Vilket innebär att man segar och förhalar ännu i denna dag.

Alltnog, mitt förslag innebär i korthet: Bygg ut, bygg om och bygg till Gunder Häggstadion till en modern fotbollsarena och flytta friidrotten till Strömvallen där den hör hemma. Det är det bästa alternativet ur alla aspekter: Ekonomi, miljö, byggtid och inte minst biltrafik.

De flesta jag talar med tycker att detta är det bästa förslag som hittills har kommit fram. Alla grunder finns där redan, inte minst en gräsplan. Ingen större projektering behövs och inga grundarbeten behöver göras.

Tidsbesparingen torde röra sig om cirka två-tre år och Strömvallen får en framtida funktion och miljön runt om i Villastan julbar i himmelens höjd.

Men det viktigaste är kanske ändå att GIF snabbt får en modern arena som svarar upp mot Uefas och Fifas krav. Med största säkerhet räcker pengarna till att göra bra arenor åt både fotbollen och friidrotten. Det går till och med att flytta löparbanorna till Strömvallen utan några större problem.

De byggkunniga jag har talat med tror samtliga att det till och med blir pengar över på de 120 miljonerna som GIF har tänkt satsa på en arena på parkeringen vid Läkerol Arena.

Lösningen finns alltså helt och hållet inom Gefle IF som förhoppningsvis, utan prestige, serilöst analyserar mitt förslag. Måhända är det därför det har tagit sådan evinnerlig tid att besvara mitt brev.

Är bollen trekantig?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons