Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här var den svagaste länken

Annons

20 miljoner försvunna. Bättre än så här fungerar inte vårt samhälle. Det här var den svagaste länken. Vem kan du lita på, ja typ ingen.

När ingen reagerar över att det försvinner 20 miljoner, kan du lita på att rättsväsendet fungerar? Polisen skyddar dig? Sjukvården har tid att ställa diagnos? Din arbetsplats gör dig sjuk, tror du verkligen någon bryr sig? Ditt försäkringsbolag slingrar sig och nekar ersättning! Du blir skadad under en operation och ingen frågar hur du mår. Forskare utelämnar resultat och förfalskar resultat, våra barn drabbas.

Listan kan göras lång. Men ingenting får oss att kliva ur soffan, det där får någon annan sköta. Vi säger upp vårt medlemskap i facket, går ur kyrkan, tiger ihjäl problemen på jobbet och tror att någon ska se och ta tag i allt. Det enda som hänt är att facket inte längre har kraft att kämpa för vår rätt, dina barn får betala för att begrava dig och problemen på jobbet är det ju ingen som har sett.

Problemet är att ”någon annan” som sköter allt åt oss, struntar i alla problem och jobbar häcken av sig, för att få allt att se bra ut. De snor åt sig så stor del av kakan det bara går. Vi som tittar på, är rädda för att lägga oss i och peta i verksamheten. Vi vill absolut inte vara någon som inte har förtroende, vi vänder bara andra kinden till. Vi har ju inga skäl att ifrågasätta?!

Stopp! Kan det äntligen vara så att försvunna 20 miljoner av skattemedel är mer än vi kan ta? Ska vi tillsammans se till att det sköts bättre, ta reda på, undersöka, kontrollera och visa att det är att ta ansvar ekonomiskt och socialt. Ska vi visa att vi vet vad demokrati betyder, och att utvecklingen inte längre ska gå utför? Kan vi visa att det går att ha förtroende, och samtidigt ha rätt att ta ansvar?

Lillan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons