Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här vill jag se av Brynäs

Annons

Hallå där Brynäsvänner. Man borde vara nöjd med att vi ligger fyra men det är jag inte, vi borde leda serien med några poäng. Varför? Jo, för att jag vet hur grabbarna kan spela.

Säsongen har pendlat från underbart klapp-klapp-spel till urkass P10-hockey. Vi har tre killar med plus i plus/minus statistiken, det är inte godkänt. Vi har två målvakter som släpper alldeles för mycket returer, en tränarstab som verkar handlingsförlamad och rädd för att plocka bort ”stjärnorna” och ersätta dessa med de hetaste spelarna när det närmar sig slutet på en förlustmatch.

Man kan visserligen skylla mycket på domarna som är ännu mer värdelösa denna säsong än förra, men i slutet måste spelarna lägga energi på att sträva mot mål och inte börja skälla på domarna. Överlåt pratet med domarna till spelarna med C eller A på bröstet eller de som står i båset utan skridskor.

Sen tycker jag att det är konstigt att man sätter vår mest defensiva center mellan de mest offensiva forwards som vi har, detta skapar mest förvirring. Jag måste dock lyfta fram Elias Lindholm lite extra. Han verkar inte veta att han bara är 17 år, han spelar som att han vore 25 – minst. Elias har ingen respekt för att han möter ”stjärnor” han bara kör på som att han skulle spela i sin J20-serie, killen har 27 poäng på 19 matcher i J20. Behöver jag säga att han är son till Mikael Lindholm och kusin med Calle Järnkrok?

Vad vill jag se då?

Jo, mer aktivitet i båset vid matcher som går lite sämre. Matchning av de hetaste spelarna. Hetare spel framför mål, både det egna och motståndarnas. Bättre tryck i tacklingarna. Var stenhårda i närkamper men spela juste, låt motståndarna bli sura och dra på sig utvisningar. Publikmässigt ligger vi över det budgeterade 6 000-snittet, men visst kan vi bättre?

Nu kommer vi till ett slutspel, då måste man väl kunna förvänta sig en publik på dryga 7 000?

Mathias ”Alltid på ståplats” Norrå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons