Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan bli bra med Bomhus skolor

Annons

Bomhus skolstruktur kan blir bra. Ombyggnad och upprustning av Lillhagsskolan ger elever fräscha lokaler. Några frågor dyker upp nu när de kommunala skolorna bjuder in till öppet hus.

Det är beslutat att riva Källöskolan och att stänga Kastets skola. Tranmursskolan är redan nedlagd. Flera av de skolor som stängs och rivs har stora underhållsbehov. Att inte rusta till exempel Källöskolan har varit en förutsättning för att kunna styra resurser till en modern kommunal skola vid Lillhagen. En brist är att Lillhagsskolan inte har någon stor idrottssal.

Det är ett konkurrensmedel och en kvalitetsfaktor att Bomhus enda högstadieskola har tillgång till en fullstor idrottssal. Har politiker och tjänstemän tagit med detta i planeringen? Det blir en kostnad om man ska transportera elever till Källöskolans idrottssal och jag menar att den kostnaden är försvarbar.

Elever och vårdnadshavare vill se att Gävle kommun tar ett helhetsgrepp och verkligen satsar offensivt i Bomhus. Går det att ta sig med buss direkt från Södra Bomhus till Lillhagsskolan?

Vi arbetar för att Gävlebor ska åka kollektivt och ett mål är att minska antalet resor med bilar inom Gävle tätort. Tre skolor stänger ni i Bomhus – hur använder ni resurserna på de skolor som blir kvar?

Hamnar allt i hamnen?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons