Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kan inte vara tillåtet att grilla överallt

Annons

Det kan inte vara tillåtet att bara ta med sig grillen och dess tillhörigheter ut och sedan bara brassa på som man vill på Nordost. Får man sätta den mellan sophusets vägg och kvarterslokalens altan? Disponera gräsmattan och uteplatsen hur många som helst? Vart tar röken vägen? Vi kan inte ha balkongdörren öppen. Inte heller sovrumsfönstret som ligger intill.

Vid midsommar i fjol höll folk på att grilla fram till 2.30 på natten. Finns det inget som säger att man ska ta hänsyn till grannen? Vi har en grupp som heter Hemtjänsten inom detta område som vårdar våra gamla. Jag ber er skänka en tanke till dessa som kanske behöver öppna ett fönster eller dörr. Att göra är en sak men ta hänsyn är något annat. För att inte tala om måsarna som bevakar allt... Böcklingen

Svar direkt:

Att grilla på den egna balkongen är i regel inte tillåtet. Främst beroende på att det kan störa grannarna. Även när hyresgäster använder egen grill på anvisad plats är det viktigt att ta hänsyn till sina grannar genom att bevara sundhet, ordning och ett gott skick inom fastigheten.

Om störningar pågår helger och nätter så går det att kontakta vår trygghetsjour. Telefonnummer till dem finner du i trappuppgången.

Krister Palm

förvaltare AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons