Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var ju alltid mitt fel...

Det var ju mitt fel att han gav mig en örfil. Det var ju mitt fel att han drog mig i håret.

Annons

Det var ju mitt fel att han knuffade omkull mig på golvet. Det var ju mitt fel att han satte sig gränsle över mig i sängen och skrek i mitt ansikte hur värdelös jag var. Det var ju mitt fel att han tvingade mig ligga där på mage, mitt fel att det enda jag var bra på var att sära på benen, för jag var ju hans fru och jag skulle gilla det. Så jag vet inte varför jag grät.

Kanske var det för att vår dotter vaknade på nätterna och undrade vad som stod på. Kanske var det för alla grova, fula ord och alla knuffar som användes mot hennes kropp och hennes självkänsla. Kanske var det blåljusen som speglades i hennes ögon.

Kanske var det skammen när han togs till häktet eller rättegången där han blev dömd, som gjorde att jag grät.

Men kanske var det hans egen mor, vår dotters farmor och hennes sätt att ringa runt till våra gemensamma bekanta och berätta vilken manipulativ psykopat och dålig mor jag är som fick mig att stanna upp, sluta gråta, förstå hur sjukt allt var och inse att jag visst är en människa, en mor, värd respekt, kärlek och omtanke.

Detta trots att jag inte har lika hög utbildning eller tjänar lika mycket pengar som han gör – men jag står för alla vår dotters kostnader ändå. Trots att jag enligt honom är en så dålig och manipulativ mor med ett fult inre, respekterar jag min dotters far och försöker se till att även far och dotter har en bra relation till varandra.

Trots att socialtjänsten i Gävle baserar sina utredningar på vältaliga, högavlönade akademikers övertalningsförmåga och inte på fakta, har jag och min dotter på egen hand lyckats gå vidare och utan all denna erfarenhet hade vi kanske inte kommit dit vi är i dag. Till tryggheten, till kärleken och till lyckan.

Peripeti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons