Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta är en tillfällig lösning

SJ svarar direkt

Annons

När nästa års tidtabell, som gäller från 11 december, beställdes för Ostkustbanan var SJ:s förhoppning att det nya snabbtåget SJ 3000 skulle vara i trafik. Tyvärr har trafikstarten flyttats fram och SJ har nu fått en brist på tåg då inget av de 20 nya snabbtågen ännu tagits i trafik. För att då inte tvingas att ställa in tågförbindelser har man beslutat att tre av totalt åtta snabbtåg per riktning mellan Stockholm och Sundsvall ska under en begränsad period ersättas med dubbeldäckare (X40).

Dessa tåg ska gå som Intercitytåg och ha en enklare servering ombord och köras i samma tidtabell. När de nya snabbtågen sen sätts i trafik ska de ersätta de här extrainsatta dubbeldäckarna. SJ har försökt att välja ut de förbindelser som har minst antal resenärer för att så många som möjligt fortfarande ska kunna få åka med de populära X 2000 tågen.

Första förbindelsen norrut från Uppsala kommer att köras med en dubbeldäckare vilket bland annat berör dom som pendlar den cirka 50 minuter långa resan mellan Uppsala och Gävle. Vi beklagar att det blir en sämre komfort men vill också understryka att detta är en tillfällig lösning. SJ gör inte detta av illvilja och för att med listighet placera alla snabbtågen i Stockholm och landet söder därom.

Sven-Ingvar Håkansson

SJ Presstjänst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons