Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskussionerna pågår

Svar till Bengan i Hillevik

Annons

Bengan undrar varför inte gratisresor för pensionärer gäller på alla busslinjer i kommunen. Sedan förra året erbjuder Tekniska nämnden, på uppdrag av kommunfullmäktige, ålderspensionärer i kommunen (de som fyllt 65 år) fria resor på Stadsbussarna måndag till fredag mellan kl 09.00 och 15.00.

För linjerna som trafikerar kommundelar som Hedesunda, Norrsundet, Bergby och Norrlandet gäller ett annat avtal och med en annan bussentreprenör. Denna bussentreprenör trafikerar landsortstrafiken i hela Gästrikland.

Avtalet mellan X-trafik och entreprenören bygger alltså på att flera kommuner ingår och det är inte så enkelt att åstadkomma en särlösning för Gävle kommun i ett sådant avtal.

Det vore naturligtvis önskvärt om vi kunde hitta en lösning så att alla kommuninnevånare fick ta del av erbjudandet med gratisresor under vissa tider. Detta särskilt med tanke på att det skett en ökning av försäljningen av Seniorkorten under det senaste året.

Det är ett troligt resultat av att 65+ åker mer buss och då också upptäckt det mycket förmånliga seniorkortet som gäller i hela länet på X-trafiks bussar och tåg, inklusive Tåg i Bergslagen.

Just nu pågår en diskussion om länets kollektivtrafik utifrån den nya kollektivtrafiklagen som träder i kraft 2012.

Där måste även frågan om gratisresor för pensionärer diskuteras vidare.

Inger Schörling (MP)

Ordförande i Tekniska nämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons