Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ditt svar väcker fler frågor

Tack för att du tog dig tid att besvara och förklara. En eloge också för att ni inte använder smakförstärkare och att de ekologiska råvarorna är viktiga.

Annons

Ditt svar lämnar mig dock med nya frågor. Att innehållet inte fastställs förrän precis innan servering låter märkligt, hur kan man ändra en rätt efter den är tillagad? Att man kan lägga till saker förstår jag, men hur tar man bort något som någon eventuellt är allergisk emot? Om det finns i maträtten måste man väl kassera maten helt, eller? Och hur ofta händer detta?

Att innehållsdeklaration finns i skolköken är bra, men med detta förfarande måste jag besöka skolan varje dag och be om den. Köttbullar och pannbiffar enligt ert recept, det borde väl gå att lägga upp på hemsidan.

Används inte recepten på nytt? Gör ni nya recept varje gång en maträtt återkommer i menyn? Något måste finnas lagrat, eller? Är all information muntlig? Nyanställda får lära sig allt muntligt, inga skrivna recept? Förlåt om jag ställer ”dumma” frågor, men jag finner ditt svar undanglidande.

Min önskan är att få reda på vad som finns i skolmaten. Om det är riktiga, äkta råvaror (något man borde visa upp stolt) eller om ni använder onödigt mycket tillsatser (alla tillsatser är inte av ondo men det kan bli för mycket) och därför undviker frågan. En enkel fråga som är enkel att svara på.

Ju mer ni undviker desto mer misstänktsam blir jag. Vi kan skicka människor till månen men inte fixa en innehållsdeklaration för skolmaten. Jag är inte ensam om att fundera på vad som finns i skolmaten. Sodexo får kritik både i Sverige och utomlands. Är Sodexo i Gävle fristående? Kan ni välja fritt vad maten ska innehålla?

Slutligen till ”Förälder till underbara barn som litar på skolköket”: Det står dig fritt att lita på vem du vill och jag tar mig friheten att ifrågasätta. Det är upp till var och en. Enkelt, eller hur?

Sabina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons