Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du grävde inte djupt nog

Annons

Vi har ett par dagar fått läsa Sofia Öhlanders krönikor där hon ondgjort sig över hur två asylsökande från olika länder, som fått barn ska utvisas. Till detta har hon på ett erbarmligt sätt försökt att visa på skillnader och likheter mellan vår nye tronarvinges nedkomst och de båda asylsökandes nyfödde.

Min fråga till Sofia Öhlander är: Om du fick önska, hur hade du löst de asylsökandes situation? Han (Salam) är dömd för två fall av misshandel i Sverige och båda har i en av världens främsta demokratier, bedömts kunna resa tillbaka. Ska han sitta av några år i svenskt fängelse för 4 000 kr/dag för sin misshandel? Sedan återförenas med barnets mor i Sverige?

Han har medvetet smugglat sprit i Iran, där det är strängt förbjudet. Därefter fortsatt brottets bana då han kom till Sverige. Man behöver inte heta Leif G. W. Persson för att förstå att risken är överhängande för fortsatt brottslig bana.

Du skriver att du ej visste om att han begått brott i Sverige. Du hade inga funderingar över varför han satt inlåst på Migrationsverket? Du är inte ”lurad” av Salam som du skriver. Borde bara gjort din läxa lite bättre och inte skylla på honom.

Tyvärr är nog detta så långt man kan komma från undersökande journalistik. ”Domar inte skäl för avvisningen” var din rubrik. Grep du inte ett halmstrå här för att försöka rädda dig? Du borde ha gjort en bättre pudel än den i onsdagens GD, så hade jag haft fortsatt högt förtroende för dina krönikor.

Sen egentligen en fråga till mig själv: Vad är jag för känslokall person som tycker att om man kommer hit och misshandlar folk upprepade gånger, då vill jag inte ha dem här? Varför vill jag att mina skattepengar ska användas bättre än att nån miljon ska läggas på en icke svensk medborgare för vård i fängelse? Din lösning är säkert att stryka ett par miljoner i apanaget så att båda kan stanna, eller?

På en punkt är vi överens. Det är synd om barnet och då menar jag inte Estelle.

N. Lindqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons