Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har rätt på en punkt

Annons

Först vill jag bara säga att jag håller med dig, på en punkt åtminstone, och det är att vi får i oss alldeles för lite D-vitamin. Men sen skiljer sig våra åsikter åt otroligt mycket.

Jag förstår ju att du har lärt dig Livsmedelsverkets alla budord under din utbildning men det betyder dock inte att de är sanna. Det går att få i sig D-vitamin genom kosttillskott, man behöver inte äta en massa lättprodukter med tillsatser för det. Att lecitin och andra tillsatser kommer från naturen är ju helt rätt, men hur har de framställts?

Visste du att man använder petrokemi för att framställa sojalecitin? Är det naturligt? Att använda flugsvampen som exempel är bara ren och skär dumhet. Naturliga transfetter i smör är inte detsamma som industriellt framställda transfetter. Men det borde du ju veta som har dietistutbildning.

Som avslutning vill jag bara säga att bara för att Livsmedelsverket har godkänt en livsmedelstillsats innebär det inte att den inte är skadlig för kroppen. Det visar bara att Livsmedelsverket går i industrins ledband.

Naturlig mat till alla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons