Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kanske har sett mig?

Du kanske har sett mig? Det är jag som har tagit av egna pengar för att vidareutbilda mig i två och ett halvt år efter min pedagogexamen.

Annons

Det är jag som kör runt med privatbil eftersom mitt dagsprogram är så pressat för att jag ska hinna runt till alla som vill att jag ska komma och träffa barn/elever i olika problematiska situationer.

Det är jag som förvarar saker hemma och i bilen eftersom jag har så dåligt utrymme i det provisoriska arbetsrum jag har fått mig tilldelat. Det är jag som beställer nyutkommen facklitteratur och forskningsrapporter för egna pengar eftersom jag tycker det är viktigt att vara uppdaterad.

Det är jag som tar hand om gammalt material på förskolor och skolor för det går kanske att använda till någonting.

Det är jag som vet att ett litet barns problem riskerar att bli så otroligt mycket större när barnet blir större om ingen möter det i tid. Det är jag som vet att barn med autism behöver bemötas av vuxna med stor kunskap och insikt. Det är jag som vet att tal- språkstörning i förskolan oftast leder till dyslexi i skolan.

Du kanske har sett mig? Fast det har definitivt inte cheferna på skolkontoret/Kantorn gjort. De värderar inte mitt arbete överhuvudtaget. Deras tanke är att skolan ska få en viss summa pengar och ta över ansvaret för oss specialpedagoger från Elevhälsan – om de vill. De kan också satsa på något helt annat eller helt annan.

Förskolan får inga pengar och får ta ställning utifrån det. Våra utbildningar värderas inte alls, utan tanken är att vi kan gå tillbaka till våra grundbefattningar. Underligt resonerat av en förvaltning som har utbildning som sitt huvuduppdrag.

Det sorgliga är att du som har sett mig har kanske också noterat med vilken glädje och stolthet jag tidigare har arbetat? Dessa känslor är numera som bortblåsta och har ersatts av nedslagenhet och uppgivenhet.

När upphörde Barn & Ungdom att fungera kunnigt? När upphörde Barn & Ungdom att fungera strategiskt? När upphörde Barn & Ungdom att fungera mänskligt?

Pedagog i Elevhälsan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons