Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kunde prata med oss

/

Tre Svar till Kattälskare som har fått nog den 11/8.

Annons

Att kalla sig kattälskare är verkligen ett hån mot oss kattägare på Stigsrundan och att inte ha kurage nog med att gå ut med sitt namn... Det bidrar till att man kanske tittar snett på fel granne och det skapar ingen bra grannsämja.

Att hota oss kattägare med en kattfälla för att vi sedan ska ”lösa” ut katten på Katthemmet var att ta i. Gävle katthem och Gästrike katthem känner inte till någon överenskommelse om att de ska ta hand om katter som du har fångat i din kattfälla.

Hade du pratat med dina grannar om kattproblemet eller gått ut med ditt namn så hade vi förmodligen löst ditt kattproblem. Det finns olika alternativ till att hålla bort katter från tomten och självklart hade jag som kattägare stått för de kostnader det hade inneburit.

För att jag skall slippa vara orolig som en del av kattägarna redan är i området efter din insändare så hoppas jag att du vet att kattfällan ska ha ett lämpligt lockbete i matskålen, den ska kontrolleras minst två gånger om dagen och kattfällan skall vara delvis täckt för att skydda katten mot vind och regn. Att skada katten är inte tillåtet, det kan ge böter eller fängelse upp till två år.

Enligt lag är det naturligt att katten rör sig utomhus och att du som granne får acceptera kattbesök på din tomt. Det betraktas inte som en olägenhet för människans hälsa att en katt uträttar sina behov i rabatter, är på grannens tomt, hoppar på bilen eller går in genom ett tillfälligt öppet fönster eller dörr.

Jag äger två svarta katter och vet att jag självklart har ett ansvar för mina katter så du är välkommen att få hjälp med att lösa ditt problem. Jag bor på Stigsrundan 46.
Elisabeth

Du som skrev om din kattfälla i trädgården: Jag tycker du är jäkligt barnslig och helt hemsk. Man fångar inte andras katter med en fälla och skickar iväg dem. Skaffa staket!

Jag kanske ska sätta upp en fälla för sådana människor som du och skicka till ålderdomshemmet, vad tror du om det?
Elin

Svar till Kattälskaren som fått nog den 11/8: Du säger att du har satt upp en kattfälla i din trädgård. Tror du verkligen att det är okej och tillåtet? Djurplågeri är vad jag vet förbjudet och straffbart. Jag är så upprörd att jag inte finner ord. Vem tror du att du är? Jag kommer att kontakta polisen angående detta bara så att du vet.
Kattälskare och ej djurplågare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons