Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du ska känna dig trygg

Annons

Svar till Maud Lundh 28/10: Vi beklagar att du känner som du gör och vill naturligtvis att du ska känna dig trygg med den gynekologiska vård som landstinget kan erbjuda. 

Vi vill förtydliga att AT-läkare som gör sin tjänstgöring på länets hälsocentraler får vanligtvis vara med på ett antal gynekologiska undersökningar. För att bli specialist inom allmänmedicin krävs betydande kunskaper och träning i gynekologi.

Många av Primärvårdens familjeläkare har tjänstgjort på kvinnokliniken i flera månader för att få detaljerade kunskaper och färdigheter i gynekologi. Du kan därför känna dig säker med att färdigutbildade familjeläkare på hälsocentralerna har vana av gynekologiska undersökningar och gynekologiska problem.

Samverkan mellan Primärvården och Kvinnokliniken är mycket god och har en gemensam syn på vilka patienter som kan få hjälp på hälsocentral och vilka som behöver besöka kvinnoklinikens mottagning.

Cellprovstagning görs var tredje år inom Landstinget Gävleborg och många av de patienter som erbjuds en provtagning besöker oss för att ta provet. Har man däremot symptom är man välkommen till våra gynmottagningar som finns i Gävle, Hudiksvall och Bollnäs. 95 procent av patienterna får komma på ett första besök inom 60 dagar och alla akuta fall får komma inom en vecka.

Vi hoppas att dessa svar ger dig en tydlig och trygg bild av vad vi kan erbjuda.

Med vänlig hälsning

Ingegerd Lantz

verksamhetschef Kvinnosjukvården

Börje Svensson

chefläkare Primärvården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons