Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du vilseleder läsarna

Annons

Signaturen skriver bland annat att det förskingras pengar från kommunen när det görs upphandlingar som inte gynnar samhället. Insändaren ger kommunen rådet att ”pressa Carema att utföra ett bra arbete för de äldre och sjuka”. Påståendena antyder brist på insikt och vilseleder läsarna.

Gävle kommuns upphandling gav Carema Care ansvar för att driva äldreboendena Sjätte Tvärgatan och Stigslund. Kortfattat kan sägas att vi har en nära och förtroendefull dialog med kommunen som hela tiden följer upp så att vi som utförare, till punkt och pricka, lever upp till avtalets alla delar.

Varje år mäter vi också hur våra boende och deras anhöriga upplever olika aspekter på kundnöjdheten. Det handlar exempelvis om medarbetarnas bemötande, hur man trivs, vad man tycker om måltiderna, aktiviteterna och det egna självbestämmandet. Sammantaget är man mycket nöjd med hur vi tar ansvar för dessa båda äldreboenden – så nöjd att mer än åtta av tio vill rekommendera boendena till andra.

Våra medarbetare på boendena i Gävle får dagligen höra lovord från anhöriga, omsorgstagare och uppdragsgivare som ser att vår omsorg håller en hög kvalitet. Vårt kvalitetsbokslut visar att vi står oss kvalitetsmässigt starka i jämförelser med andra utförare.

Skattepengarna kommer således kommuninvånarna till del och den som nyttjar tjänsterna är nöjd!

Magnus Kiesel

regionchef Carema Care

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons