Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En försvinnande tradition?

Ockelbo Skidklubb, finns den kvar?

Annons

Vad har hänt med denna anrika skidklubb som tidigare var helt dominant inom distriktet?

Jag har studerat resultatlistorna från diverse skidtävlingar främst då på ungdomssidan utan att finna några deltagare.

Vart har alla eldsjälar tagit vägen? Är det ingen förälder som orkar göra någonting gratis numera? Vart har alla serietävlingar som vi hade förr tagit vägen? Vem tar hand om förmågorna? Tävlas det i elljusspåret på vardagskvällarna?

Traditionen håller helt på att försvinna, Ockelbo har ju av vår Herre begåvats med en makalöst fin skidterräng som i generationer fostrat skidåkare som nått näst intill elitklass. Rönnåsen ligger bara där och väntar på att någon gör någonting, drar upp skidspår till exempel som det går att åka i. Varför gör ingen någonting? Måste all aktivitet ske inomhus numera? Är det helt ”ute” att göra någonting ute i friska luften?

Är det inte tillräckligt fint att bli svettig utomhus?

Bekymrad skidfantast

Svar direkt: Vi har ett stort antal skidungdomar som är och tränar hos oss, fler än på många år. Tyvärr få som är ut på tävlingar. En av våra juniorer går i skolan i Åsarna så han tävlar mest i Jämtland. Våra resultat från serietävlingar har vi lagt ut på vår hemsida, både på skidor och terränglöpning.

Vi har träningar på onsdagar så då är ni välkomna att se våra duktiga ungdomar som väljer att bara träna. Generationsväxlingar i klubben har vi haft förut också. Sen krockar ofta träningen med andra idrotter.

Ockelbo SK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons