Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kurs i företagsekonomi krävs

Annons

En grundkurs i företagsekonomi är nödvändig för många i landstinget.

Det finns undersökningar som visar att nästan alla människor anser att de skulle fungera betydligt mer effektivt i arbetet om man gör resultatuppföljning av ansvarsfördelningen. Den viktigaste men också mest svåråtkomliga faktorn är andan och klimatet i landstinget. Lyckas man skapa ett gott klimat kommer effektiviteten och resultaten av sig själv.

Att byråkrati ofta kostar mer än man tror, beror på att man inte är kostnadsmedveten, att alla meningslösa behandlingar utan resultatuppföljning ger ett negativt resultat. Om man förr försökte hålla kostnaderna nere, så är det numera resultatet som är det viktigaste på alla nivåer. En målstyrd verksamhet med resultatuppföljning, där målen för varje del av verksamheten måste sättas klarare och prestationsnormen mer uttalad.

Följer man givna rutiner och föreskrifter skadas varken patienter eller landstinget. Kostnadsjakt i stället för bonusar, som enbart ger resultat på kort sikt. Om landstinget lyckas erbjuda sina anställda möjlighet att ta ansvar och utvecklas på arbetet, kommer också produktiviteten att öka.

Om hjärnan får vara med, då kan man trivas på jobbet.

Maj-Britt Grundvall Hellström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons