Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skrämmande väg

/

Annons

Att köra i höga hastigheter kan för vissa vara en kick, vissa gör det bara för att komma fram. Jag tycker det är dags att det görs något riktigt åt väg 56 mellan Hedesunda och Valbo.

Hur många gånger har man inte blivit omkörd av idioter som inte förstår att det är bättre att komma fram levande, än att köra av? Det är närmast skrämmande att köra efter 56 eftersom det inte finns nog med övervakning och därför anpassar bilförare hastigheten efter hur snabbt de kommer hem, tror de.

Att sänka hastigheter och inte övervaka hjälper inte ett dugg. Det är vid flera tillfällen man blir omkörd där det är 60 km/tim, och då är inte jag den som sitter och krypkör i lägre hastigheter, utan jag blir omkörd när jag håller hastigheten.

Jag tycker det är dags för alla förare att förstå varför det finns hastighetsbegränsningar.

De finns av en anledning. Väg 56 mellan Hedesunda och Valbo är väldigt fin, i rätt hastigheter. Men när det går i högre hastigheter än det ska, blir det till en farlig väg.

Vägen behöver mer övervakning, eftersom det tyvärr är det enda som gör att folk håller hastigheten, i alla fall just vid övervakningen. Men det är upp till varje förare att tänka efter om de vill överleva eller om de vill riskera att vålla någon oskyldig skada. Jag tror att alla är införstådda med att bara för att det är uppsatt en skylt med en viss hastighet, betyder inte det att den hålls.

Därför vill jag att det ska blir mer övervakning för allas säkerhet. För det är inte underligt att det finns familjer som får sitta och sörja sina anhöriga som omkommit på denna väg.

Det är egentligen konstigt att det inte blivit fler dödsolyckor än det har eftersom så många kör som idioter. Lastbilsförarna ska vi inte tala om, de är en trafikfara med sina fordon och den hastigheten de kör.

Tänk på alla runt dig

medan du tänker på dig själv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons