Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tanke på våra fyrfota vänner

Annons

Jag tänker på alla fyrfota vänner som far illa och inte kan säga ifrån. Tänk er för många gånger innan ni skaffar djur, det kan bli mycket kostsamt om man har otur. Det ska vara försäkringar, veterinärbesök och dylikt.

Tänker nu främst på alla katter som skaffas och när sommaren tar slut släpps ut när de inte passar in längre, det är inte bara sommarkatter utan det händer året om. Jag har själv haft två katter sammanlagt cirka 19 år, en var hittekatt (satt i en bur i entrén för tolv år sedan) och som inte hade haft så bra, mager och eländig innan den flyttade in hos mig, det tog nästan ett år innan tilliten infann sig helt.

Nu blev mina älskade katter sjuka den ena fick cancer i lungorna, den andra njurfel. Med cirka tre års mellanrum miste jag mina älskade små vänner. Tänker ofta på dem och djuren blir som man behandlar dem, förståndiga, läraktiga, gosiga och kärvänliga. Saknaden är jättestor, ingen som visar sig och vill bli klappad och kliad när jag kommer hem, eller när kylskåpsdörren öppnas, när det blir tv-dags eller efter vår frukost sitter bredvid och väntar längtansfullt på att bli kammad och fin.

Tänk er för, djuren är också liv som vill ha det bra. Fy för människor som inte har vett och skam i kroppen.

Matte som saknar sina älskade katter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons