Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tistel till...

Annons

Gefle Dagblad som allt som oftast när det gäller sammanställning av siffror i samhällsangelägenheter, som till exempel om ungdomsarbetslösheten i GD 14/2, rapporterar efter geografisk indelning och inte efter tidningens spridningsområde. Det hade varit intressant att veta hur siffrorna är för Älvkarleby kommun. För övrigt gäller det även vädret i både GD och tv:s regionala nyheter.

Elmer

Svar direkt: Du har helt rätt i att Älvkarleby ibland hamnar utanför när vi sammanställer statistik i olika rapporteringar. Förklaringen är att vi ofta utgår från länsuppdelningen eftersom det är så statistiken redovisas.

Jag har från vår reporter Jonas Harrysson fått veta att arbetslösheten i Älvkarleby kommun (som andel av arbetskraften) i december 2011 var 10,3 procent.

Ungdomsarbetslösheten låg på 30,3 procent. Det visar alltså att Älvkarleby tillhör vår arbetsmarknadsregion eftersom Uppsala län som helhet i december hade Sveriges lägsta arbetslöshet (6,2 procent). Det känns absolut som att det är värt att granska situationen för de unga även i Älvkarleby kommun. Vi jobbar på det!

Maria Brander

chefredaktör Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons