Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagemang är A och O

Skulle det vara svårt att skaffa sommarjobb?

Annons

När jag läste artikeln ”Kontakter är A och O i jobbjakten” i GD den 31 januari började jag ifrågasätta innehållet eftersom jag i mitt 17-åriga liv hittills haft fyra olika jobb inom olika branscher. Jobben har jag skaffat utan några som helst kontakter eller hjälp från vuxna människor.

Varför? För att jag engagerar mig. Det är inte jobbigt att skriva ett cv. Ett cv kan du ha tills du tar ett nytt jobb, eller lär dig ett nytt språk. Tro mig, det är inget man gör varje vecka. Det finns flera olika mallar på internet som förklarar hur du gör. Det enda du behöver göra är att googla.

Att få jobb utan någon erfarenhet, som ledare för någon fritidsgrupp till exempel, är svårt. Då är du antagligen inte heller den person som det företaget söker. För företag söker sociala och engagerade ungdomar. Har du ingen tidigare erfarenhet så får du ta tjuren vid hornen och städa toaletter, diska eller om du har tur, jobba på en hamburgerkedja.

Tror ni på allvar att sitta och klaga i medierna kommer att hjälpa er att få ett jobb?

Nej, kära ungdomar som tror att det inte finns några jobb: Ta på er hyfsade kläder och sätt på er det sötaste leende ni har. För det kommer alltid att finns någon som vill anställa dig, om du är redo att ge järnet och kämpa lite.

Sen undrar jag hur man kan klaga över två veckors jobb mitt i sommaren. Är man duktig på sitt sommarjobb får man oftast fortsätta under helger eller komma tillbaka nästa sommar. Ingen ungdom kommer någonsin att specialbehandlas, vi får kämpa oss uppåt precis som alla andra.

Det kanske är A och O att ha kontakter, men det är engagemang du måste ha om du ska lyckas.

Arbetande ungdom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons