Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett bra sätt att växa som människa

I vårt samhälle tror jag att ungdomarna inte har så mycket koll på läget. Man hör flera negativa, kränkande och opassande utrop och ord.

Annons

Jag tror att ungdomarna behöver hjälp så att de kan mogna till mera. Man kan inte bara leka sig igenom livet. Man behöver växa som människa.

Hedängsskolan i Storvik har ett bra sätt att hjälpa ungdomarna. De låter de elever som vill i årskurs 9 få åka till Polen och besöka Auschwitz. Det är en väldigt stor och bra resa. Först får eleverna tjäna in pengarna till resan, de är kreativa och övar entreprenörskap.

Det är ingen billig resa men när eleverna kommer till koncentrationslägren och får uppleva och se vad som har hänt där så är det verkligen en känslomässig upplevelse.

Gruppen kommer varandra mycket närmare och man lär sig uppskatta sin omvärld mycket mer, bland annat sin familj och sina kamrater. Vissa föräldrar har sagt ”ett barn åker dit och ett annat kommer hem”. Det blir så mycket förändring.

Just nu håller Hedängsskolans nior på att jobba för att de ska komma till Polen, för att de ska få en sådan upplevelse och sådana möjligheter. Jag tycker att det här är en väldigt bra resa och att de som vill och kan borde hjälpa till och stödja resan. Det är bara att ta kontakt med mig, Ella i 9b eller någon lärare på Hedängsskolan 7-9 I Storvik.

Det kommer att bli en superbra resa och jag hoppas att många vill hjälpa till!

Elev i nian

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons