Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett förträffligt förslag

Annons

Att förlägga den nya fotbollsstadion vid Sätraåsen tycker jag är ett förträffligt förslag. Men det går att optimera ytterligare genom att få till samordning även för hästsporterna.

* En nästan färdig arena för fotboll finns vid nuvarande travanläggningen med läktare, restaurang och publikplatser. Att Gefle IF, Brynäs, Estraden och eventuellt fler intressenter sedan bygger hotell och logimöjlighet tillsammans gör området mycket attraktivt.

* En samlad anläggning i Valbo för hästsporter, med ny travanläggning, fältrittklubben och ponnyklubben. Tänk vilka samordningar som är möjliga att göra med tränings- och tävlingsstråk, stallar, beteshagar och veterinärtillgänglighet. Ja, listan kan troligen göras lång av positiva ord. Gävleborg är ju en hästregion som inte syns, men genom en samlad placering kan många kringaktiviteter och företag etableras. God tillgänglighet för alla som ännu ej har egna fordon kan lätt uppnås med befintliga bussturer.

Har ni tagit del av projektet Hästlyftet – kompetenscentrum Gävleborg?

När man nyligen tog del av rankingen över Sveriges idrottskommuner och finner Gävle på 15:e plats så blir man beklämd och förvånad. Detta måste åtgärdas.

Det är ju så att bygga värden åt en stad är att göra den värd att leva i för de som valt att bo där, inte att uppföra anläggningar som förväntas imponera på dem som kommer och sedan lika snabbt går.

Gör därför något som kan vara av värde både för Gävle och Sandviken och som kompletterar det som redan finns.

ARF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons