Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hot är ett hot

I ”Dagens citat” på sportsidorna i GD den 14/4 citeras ett uttalande av ­Sebastian Wännström, en tydligen våldsfixerad ishockeyspelare i Brynäs IF.

Annons

Samme Sebastian torde vara idol för många ungdomar. Uttalandet accepteras av såväl GD:s sportchef som dess ansvarige utgivare och införs följaktligen i tidningen.

Alla sunt tänkande människor vet att ishockey är en våldssport, vars publik till stor del accepterar och njuter av våld. Att en ung man talar om att ”sticka kniven i dom och vrida om” är tydligen käckt, tufft och helt acceptabelt i GD. Den skränande, utklädda hop som klockan 14.15 i lördags (14/4) gick längs Staketgatan i Gävle, förmodligen på väg till någon så kallad krog, instämmer nog i Sebastians uttalande.

Har denne Sebastian, GD:s Stisse Åberg och Maria Brander något att anföra till sitt försvar? Jag förutsätter att hotet från Sebastian Wännström tas på allvar av berörda myndigheter. Jag inser naturligtvis att Brynässpelarna inte tänker sticka knivar i motståndarna, men ett hot är ett hot och bör bedömas som ett sådant oavsett från vem det kommer.

GD:s sportsidor är ett forum för rått, vulgärt språk och det är inte en engångsföreteelse. Vakna Stisse Åberg, har du ingen känsla för vad som är rätt och fel? Jag kräver din och Maria Branders omedelbara avgång.

Något måste nu göras

Svar direkt: Jag håller med dig. Det var en helt onödig formulering att trycka på sportsidorna, och det är mitt fel att den fanns med – även om jag tror att de flesta inser att det är en metafor.

Dock inte den vackraste.

Jag noterar att du kräver min avgång, och skickar den passningen vidare inom företaget.

Tills vidare får du nöja dig med min ursäkt.

Jag hoppas du fortsätter att läsa sportsidorna, och att du hittar ett språk som är mer passande i fortsättning. Vi jobbar för det.

Vänliga hälsningar

Stisse Åberg, sportchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons