Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att hota Lasse med vräkning

Annons

Gävle kommuns ledstjärna heter soliditet, alltså betalningsförmåga, för inte kan det väl vara solidaritet? Att vara solidarisk är att gemensamt vara ansvarig, som obrottsligt håller ihop eller gör gemensam sak med någon med mera, som SAOL (Svenska akademiens ordlista) kan förklara. Ordet ska väl kantänka kanske bara användas under en valrörelse.

Jag tänker på hotet om att vräka Lasse Hedin från det hus efter Gamla Bönavägen där han bott i 26 år (GD den 22/6).

Om kommunen har något vett i skallarna, be Lasse H. om ursäkt. Säg att allt bara var ett stort misstag och ta tillbaka vräkningen, stämningen och hotet om handräckning av kronofogden.

Hur kan kommunen hyra ut ett rivningsobjekt i 26 år och ta betalt för det och inte förrän nu förklara att det ska rivas för mer passande, lönande hus och att han inte längre passar och att det var ett misstag att han fick bo där!

Gottgör Lasse till fullo så han kan bo kvar i ett förbättrat hus eller flytta hans ”ögonsten”, till en ny tomt med samma närmiljö.

Kan man bygga om ett Stortorg för 100 miljoner kan man även utföra detta lilla projekt till hyresgästens fulla belåtenhet. Jag är säker på att Gävleborna håller med undertecknad om detta.

Man skäms att vara Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons