Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta allt till Gävle sjukhus

Bygg bron över ån, skriver Nils ­Inge Enlund i en insändare i GD den 26 oktober angående Valls Hage-bron, som ett hälsofrämjande och förebyggande projekt och ett argument i debatten om landstingets problem.

Annons

Jag blev mycket förvånad och närmast upprörd när jag läste att landstinget ska flytta Barn- och ungdomshabiliteringen till Sandviken. Det är ju inte så många år sedan den flyttades från Majgården till ett nybyggt hus vid Folkparksvägen, ”av alla ställen”!

Jag har ett funktionshindrat barn och är nästan ständigt i kontakt med fotfolket som jobbar där och som nu tvingas till Sandviken. Jag förstår deras frustration över att bli helt överkörda av landstingets ledande potentater. Allting är som vanligt ”bara klappat och klart” med ett pennstreck. Någon form av personalpolitik tycks ingen ens kunna stava till.

Jag har som sagt som anhörig varit med några år och jag kommer här med ett eget förslag som jag vet från ”kundsynpunkt” skulle vara det klart bästa alternativet. Om landstingsledningen behagar lyssna på en helt vanlig familj som kämpar varje dag med sitt barn.

Bygg en helt ny habilitering och hjälpmedelscentral i direkt anslutning till Gävle sjukhus. Man ska kunna gå i underjordiska gångar eller inomhus i markplanet till hissarna i sjukhuset från dessa ställen. Man vinner mycket på detta, speciellt resetid och arbetstid, personalen och anhöriga kommer mycket närmare doktorerna, i mitt fall Barnavdelningen på våning 7. Sjukhuset blir helt integrerat och mycket effektivare.

Vi föräldrar slipper åka mellan olika ställen. Exempelvis om man besöker sjukgymnasten på Folkparksvägen kanske denne säger ”det här bör en läkare titta på” varpå man måste ut, lasta bilen med rullstolar och så vidare, åka till sjukhuset, leta en parkering, upp på sjuan och eventuellt träffa en läkare.

Kanske även denne säger att man ska köpa något hjälpmedel. Ut ur sjukhuset, lasta bilen, iväg till Johanneslöt, lasta ur allting, in där och prova ut, sedan lasta in allting för att äntligen åka hem.

För att inte tala om taxiresor, man behöver bara åka till ett ställe, bara det skulle landstinget spara stora summor på.

Sammanfattningsvis: Sälj Sandvikens sjukhus till ett privat bolag exakt som ni gjorde i Bollnäs och sluta tjafsa med denna långbänk. Sandviksborna har ju som bekant en mycket bra kommunikation till Gävle sjukhus. Det tar på sin höjd en kvart på E16 så är de framme.

Sälj fastigheterna i Johanneslöt och Folkparksvägen och som sagt, flytta allt till Gävle sjukhus.

Alla parter blir nöjda, så vad väntar ni på?

Anhörig till funktionshindrat barn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons