Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

För mig stämmer inte detta

Annons

En fundering som länge grott i mig: Vi betalar skatt, de flesta av oss. Genom exempelvis jobbskatteavdragen, som nuvarande regering genomfört och som S vill behålla om de får makten, tillförs mindre belopp statskassan och våra kommuner. Man har dessutom sänkt skatten för fastigheter och förmögenheter.

Många verkar inte ha förstått sambandet mellan skatteinbetalning och de förmåner medborgarna därigenom får ta del av.

Jag ser det som så, att ”vi” fortsätter att förvänta oss de fördelar vi har i både vården, skolan, omsorgen, vägarna, service av olika slag, medan kommunerna brottas med sina tajta budgetar. Alla verksamheter vill ha och behöver mer pengar, men kan inte få det.

Vi har alltså, många av oss och särskilt de som tjänar mest och har mest tillgångar, fått mer pengar i plånboken, som man säger, men ännu inte fått börja betala vad saker och ting kostar. Exempelvis skolan, omsorgen, idrotten.

Vi både har kakan (skattelättnaden) och äter upp den, nämligen tar del av samhällets insatser och kostnader för allt vi fortfarande tar för givet. Samtidigt som den gemensamma ekonomin urholkas växer oanade förmögenheter på många privata håll. Bra?

För mig stämmer inte detta.

Gunvor Gunnarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons