Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar ska inte lägga sig i

Under alla mina tio år inom lagsporten har jag alltid känt av detta ”rövslickeri”. Att dagens föräldrar ska lägga sig i sina ungdomars idrotter är bara fel.

Annons

För det första ska inte föräldrar träna sina egna barn, för det andra ska inte föräldrar befinna sig på träningarna för att fjäska för tränarna och för det tredje ska inte tränarens favorit få en massa fördelar bara för att den råkar känna tränaren lite bättre.

Nej, det står inte någonstans att tränarens favorit ska få mer speltid än alla andra, det står heller inte någonstans att favoriten ska bli lagets kapten, och nej, bara för att man är tränarens favorit är man inte bäst. Men varför är det så här då i dagens samhälle? Jo för att curlingföräldrar är så jävla egoistiska! ”Mitt barn ska ha det bästa”, ”mitt barn ska inte få sitta på bänken”, ”mitt barn ska inte känns sig utanför” och bla, bla, bla...

Jag kan garantera er att om resten av laget märker det här ”rövslickeriet” så kommer ert barn inte bli omtyckt. Två ungdomar med exakt lika mycket talang och en av dem ska få spela matchen, så kommer den ena ungdomen som är tränarbarn eller känner tränaren bättre att få spela i nio fall av tio.

Det är inte så konstigt att ungdomar slutar eller byter klubbar. Anledningen? Jo, man är inte tränarens favorit. Javisst är det svårt att hitta tränare som vill träna ett ungdomslag om det egna barnet inte spelar. Men så svårt ska det inte vara att sluta fjäska sig fram.

Dags för idrotts-Gävle att öppna ögonen och torka bort det bruna runt munnen!

Nalle Puh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons