Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättra ytbeläggningen i stället

Nu har/ska tekniska nämnden besluta om att anta ”rätt hastighet i Gävle” som kortfattat går ut på att hastighetsgränserna 50 km/h och 70 km/h ska ersättas av 40 km/h och 60 km/h.

Annons

Detta kommer att innebära stora kostnader som kommer att belasta tekniska kontorets budget en bra tid framöver.

De flesta Gävlebor som färdas på våra vägar samt cykelbanor vet att ytbeläggningen på väldigt många ställen är under all kritik och att då ta ett beslut som innebär att det ska köpas in nya hastighetsskyltar samt diverse ombyggnader för okänt antal miljoner känns minst sagt ansvarslöst.

Härom veckan stod det i tidningarna att tekniska inte har råd att måla linjer och övergångsställen för att det kostade cirka 800 000 årligen att genomföra, men återigen, att köpa in nya skyltar har man tydligen råd med.

Vore det lite ruter i ledamöterna i tekniska nämnden så skulle den nya hastighetsplanen röstas ned nu på onsdag eller åtminstone läggas i malpåse tills det finns mer pengar i kassan. Ledamöterna borde vara väl medvetna om att varje kommun har rätten att själva bestämma vilka hastighetsgränser som ska gälla inom kommunen. Men det kanske är för mycket begärt då Trafikverket har varit med och sponsrat konsulterna (Sweco) som har gjort utredningen. Trafikverket vill väldigt gärna att kommunerna genomför detta.

Kan någon i tekniska nämnden eller för den delen någon på tekniska kontoret vara så snäll och förklara för mig hur de har tänkt göra för att få fram pengar till asfaltering av nuvarande vägar samt cykelvägar för jag får inte alls ihop den ekvationen med de beslut de nu är på väg att fatta? Fråga gärna Gävleborna om de vill ha ny asfalt eller nya hastighetsskyltar.

W

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons