Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förklara varför artiklarna var avkortade!

I söndagens GD fanns ett par debattartiklar som såg intressanta ut, tyvärr avkortade. Det hänvisas till att ”artikeln fortsätter på gd.se/ledare/debatt”. Går man till e-tidningen så finns denna fortsättning förstås inte med, eftersom den har exakt samma innehåll som papperstidningen.

Annons

När man då söker på den öppna GD-delen inser man att man får vänta minst en dag innan man kan komma åt fortsättningen. När den dagen kommer har man hunnit få annat att tänka på. Hur är det här tänkt egentligen? Förklara åtminstone bättre i tidningen.

Ofta är insända debattartiklar betydligt mer spännande och mer intressant läsning än de ledare som skrivs med förutsägbart och agitatoriskt innehåll. Det är också avsevärt intressantare läsning än de till helgupplagan inköpta artiklarna av veckotidningskaraktär som man redan läst versioner av år efter år. Det skulle gå att spara pengar och förbättra innehållet i helgnumren genom att upplåta betydligt mer utrymme åt seriösa debattartiklar och insändare, som GD dessutom får som kostnadsfria bidrag från läsekretsen. Vidare skulle det, behövligt, öka papperstidningens konkurrenskraft gentemot ”det fria ordet” som numera alltid kan hittas på internet. Det blir annars så att det är i den riktningen som läsaren söker sig.

Idog läsare

Svar direkt: Hej!

Tack för att du ger värdefulla synpunkter på GD. Vi prövar just nu olika modeller för att fler debattartiklar ska kunna nå våra läsare. Glädjande nog har intresset för att skriva debattartiklar i GD ökat stadigt de senaste åren, och lika glädjande är att många vill annonsera på sidan 3. Men det innebär också att färre debattartiklar får plats i papperstidningen.

Vi får in ungefär fem gånger så många artiklar som får plats på vår debattsida. Därför började vi i förra veckan med att publicera ytterligare debattartiklar på gd.se/ledare/debatt. Försöket i söndags med artiklar som börjar i papperstidningen och fortsätter på webben blev emellertid inte så lyckat, så det kommer vi antagligen inte att upprepa. Däremot kommer vi att fortsätta att informera i papperstidningen om vilka debattartiklar som finns att läsa på GD-webben.

Vänliga hälsningar

David Nyström

ledarskribent/debattredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons