Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan är räddningen!

Gaaaahh! Jag blir så frustrerad på ­alla förskollärare som resonerar som du. Ni borde ha tänkt på det innan ni utbildade er till förskollärare.

Annons

Varför ska man som föräldraledig ha barnet hemma bara för att det är sommar? Vad är det för skillnad jämfört med annars? Jo, det äldre syskonet måste få chans till att vara ute mycket mer och det är kanske inte alltid så lätt att släppa ut ett barn i ett-fyra-årsåldern när man har en liten bebis som kanske inte vill/kan vara ute i den varma solen.

Om man dessutom måste sitta och amma hela dagarna (som vissa faktiskt måste göra) är det svårt att ha full uppsikt över det äldre syskonet. Jag har dessutom ett äldre syskon som bryter ihop så fort jag ammar och är väldigt svartsjuk på bebisen.

Den enda chansen för bebisen att få uppmärksamhet är när det äldre syskonet är på förskolan. Om man som förälder dessutom måste vara vaken med bebisen halva nätterna och aldrig får vila är det svårt att ta hand om två barn. Alla kanske inte har en partner som jobbar måndag till fredag 8-16.

Vet ni hur jobbigt det är att ha en partner som kan ha 12-14 timmars jobb per dag sju dagar i veckan? Jag har det ibland och har inte någon släkt som kan hjälpa till som bor i närheten.

För mig är förskolan räddningen. Men 15 timmar i veckan är alldeles för lite tid eftersom min dotter trivs väldigt bra i förskolan och det är hennes chans att få leka med andra barn i samma ålder.

Ni ska vara glada som inte jobbar i en kommun där man har rätt till 30 timmar i veckan. Det är tragiskt att man ska behöva trippa på tårna för er förskollärare som inte förstår att man vill ha barnet där för barnets bästa! Man ska inte behöva känna sig som en dålig förälder som lämnar sitt barn på förskolan.

Jag lämnar mitt barn för att hon behöver miljöombyte och bebisen behöver få lite egentid med sin förälder. Med tanke på hur mycket pengar man betalar så borde man få ha barnet där mycket mer än 15 timmar i veckan.

Frustrerad förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons