Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan gör inte alla lika förväntansfulla

Den 29 juni slutade alla de barn som ska börja förskolan. Alla är förväntansfulla men en del föräldrar känner oro.

Annons

Den 29/6 stängde Kometen, en av Gävles få förskolor för barn med speciella behov. Enligt Camilla Larsson och Lenah Öhlander finns dessa barn inte. Detta trots att det är ett och ett halvt års väntetid för en utredning på barn- och ungdomshabiliteringen.

Detta har uppmärksammats flertal gånger genom insändare och artiklar från bland annat föräldrar och autismföreningen. Nu är Kometens skylt nedtagen och nu finns det ingen förskola för barn med speciella behov. Jag hade hoppats att de lokala tidningarna eller de berörda inom kommunen hade varit där och sett. Ett av barnen tog själv ner skylten.

Men vi är en för liten grupp för att det ska vara intressant antar jag.

Dessutom tror jag inte ett dugg på att de i slutändan sparar pengar.

Det är skandal att lägga ner en verksamhet med så fantastiska resultat och en så kompetent personal.

Finns sådan personal vid en vanlig skola? Vad möter dessa barn i en skolsal med minst 20 elever och två pedagoger?

De får säkert inte samma resultat med tanke på att dagens lärare har problem med att räcka till för dagens elever. Vi föräldrar har en stor klump av oro och vi har blivit lovade en individresurs. Många har inte fått veta om de får någon sådan.

Vad håller Barn och Ungdom på med? När kommer besked om det?

Jag har en bunt papper från doktorer, psykologer och pedagoger som säger att mitt barn inte ska gå i en vanlig klass, men var hamnar han? Jo just i en sådan.

Varför har vi då gjort dessa utredningar och träffar och möten? Då ingen lyssnar på oss, vi som känner vårt barn bäst. Ni sitter och läser och beslutar utifrån ett papper.

Den 28 juni skulle kommunen redovisa vad man gjort för att rätta till de brister som pekats ut efter skolinspektionens besök. Jag väntar med spänning på att läsa den.

Och jag hoppas att barn och ungdom har stöd till en familj då tillvaron rasar på grund av att vi kämpar alldeles i motvind. För än har jag inte sett röken av den hjälpen.

Kometmamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons