Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försök påverka inom din förening

Annons

Det är helt riktigt att föreningarnas tider i kommunens ishallar inte alltid räcker till. Inom kommunen gör vi vad vi kan för att ge så goda förutsättningar som möjligt för föreningarna att utöva sina idrotter.

När det gäller ishallen på Testebovallen så har den tillkommit dels på grund av ett aktivt arbete från de berörda föreningarna grundat på deras behov och dels på grund av det ökade intresset för konståkning som ställer krav på en jämnare fördelning av istider mellan flickor och pojkar.

Under perioden 2005-2010 har konståkningen ökat sina deltagarbesök med 180 procent. Ishockeyn har under samma period minskat sina besök med 5,6 procent.

När det gäller hallbygge på Brynäsvallen så förband sig Brynäs IF i samband med övertagandet av Gavlerinken och byggandet av Läkerol Arena att en C-hall skulle byggas just för att tillgodose ungdomsverksamhetens behov.

Mitt råd är att du, som medlem i föreningen, börjar med att påverka och jobba för en ny hall inom din förening precis som föreningsmedlemmar och föräldrar gjort i Strömsbro och Hille. Inom kommunen arbetar vi hela tiden för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att alla ungdomar ska ha möjlighet att utöva sin idrott. Begränsade ekonomiska resurser och förändrade behov och krav gör dock att det alltid kommer att finnas behov av nya, förbättrade och mer utvecklade idrottsanläggningar.

Vår strävan är därför att i samråd med idrottsföreningarna göra de prioriteringar som är bäst för idrotten i Gävle.

Lars-Göran Ståhl, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons